Ukens andakt


Her finner du siste "Ukens andakt", samt tidligere andakter for året.

13. juni - 3. søndag i treenighetstiden: Mennesker som gjør inntrykk


 

 

En av de menneskene jeg aldri glemmer er læreren jeg hadde på Auli barneskole, Torleiv Flystveit. Han var en snill og rettferdig lærer som så oss. Som barn fikk jeg følelsen av at han virkelig likte jobben sin, han likte fagene og han likte klassen. Dette gjorde inntrykk på meg, og jeg vil alltid tenke på det med takknemlighet.

 

Opp gjennom livet møter vi mennesker som har gjør et uutslettelig inntrykk på oss. Noen møter man bare noen få ganger, andre kjenner man lenge. Felles for disse menneskemøtene, er at man bærer de med seg hele livet.

 

I søndagens tekst kan vi lese hvordan Jesus gjør et dypt inntrykk på de som da skulle bli hans disipler. På dette tidspunktet hadde ikke Jesus gjort noen mirakler eller andre oppsiktsvekkende ting, som skulle tilsi at Johannes eller de andre disiplene forsto at det var noe utenom det vanlige med denne mannen. Derfor er det fascinerende hvor lett Jesus samler dem, de som skulle følge ham tett hver eneste dag frem til hans død. Han må ha utstrålt en godhet og varme som gjorde at det var fint å være sammen med han. Noe som gjorde at de fikk lyst til å følge etter han og kalle seg hans læresvenner.

Dagen etter sto Johannes der igjen sammen med to av disiplene sine. Da Jesus kom gående, så Johannes på ham og sa: «Se, Guds lam!» De to disiplene hørte hva han sa og fulgte etter Jesus. Jesus snudde seg og så at de fulgte ham, og han sa: «Hva leter dere etter?» De svarte: «Rabbi, hvor bor du?» Rabbi betyr lærer. «Kom og se!» sa Jesus. De gikk da med ham og så hvor han bodde, og de ble hos ham den dagen. Det var omkring den tiende time.
Andreas, Simon Peters bror, var en av de to som hadde hørt det Johannes sa, og som hadde fulgt etter Jesus. Han fant nå først sin bror Simon og sa til ham: «Vi har funnet Messias!» – Messias betyr «Den salvede». Så førte han Simon til Jesus. Jesus så på ham og sa: «Du er Simon, sønn av Johannes. Du skal hete Kefas» – det er det samme som Peter.

Joh 1,35-51

 

Dette gode nærværet opplever mange troende også er tilstede i det gudommelige møtet mellom Gud og mennesker i vår tid. Som mennesker trenger vi at noen ser oss, bekrefter oss og viser at de liker og være sammen med oss – akkurat slik vi er.

 

Velsign oss, Gud Fader

Velsign oss, Guds Sønn

Velsign oss, Gud, du hellige Ånd

Amen

 

- Bente Sverdrup, menighetspedagog og teologistudent

Tilbake