Nyttige tips til planlegging av dåp


 

Etter å ha sendt inn påmelding til dåp mottar du bekreftelse av tid og sted, og informasjon om tid for dåpssamtale. Dåpssamtalen skjer gjerne sammen med andre som er påmeldt dåp til samme tid, og presten møter dere til en liten samling som tar ca. en time. Her går dere gjennom hva dåp er og får informasjon om hvordan dåpen gjennomføres i gudstjenesten.

 

På dåpsdagen

Det er lurt å beregne god tid. Vi ønsker både dere og barnet en fin stund i kirken. Kom helst en halv time på forhånd. Dåpen kommer vanligvis tidlig i gudstjenesten. Som regel bærer foreldrene dåpsbarnet inn i prosesjon når gudstjenesten begynner. Det er reservert plasser foran i kirken for de som bærer barnet inn. Faddere og andre setter seg der de ønsker.

 


Det kan være lurt å knyte opp båndene på lua før dere går fram til døpefonten. Blir barnet urolig gjør det ingenting om dere går litt omkring med det.

Er det andre barn med i dåpsfølget må de gjerne tusle litt rundt i kirken under gudstjenesten, vi vet det kan bli lenge å sitte stille. Ta da gjerne av barnas sko. Noen kirker har også nett med diverse bøker og tidsfordriv til utlån bak i kirken.

 

Fotografering 

Be gjerne én i familien eller dåpsfølget om å ta bilder, slik at resten av familien kan være tilstede i øyeblikket. Det er også mulighet for å ta bilder med prest og faddere etter at gudstjenesten er ferdig. 

Tilbake
Del