På dåpsdagen

Noen praktiske tips

Det er lurt å beregne god tid, så unngår både dere og barnet å bli stresset. Vi ønsker både dere og barnet en fin stund i kirken. Kom helst en halv time på forhånd.

Dåpen kommer vanligvis tidlig i gudstjenesten. Som regel bærer foreldrene dåpsbarnet inn i prosesjon når gudstjenesten begynner.

Det er reservert plasser foran i kirken for de som bærer barnet inn. Faddere og andre setter seg der de ønsker.

Det kan være lurt å knyte opp båndene på lua før dere går fram til døpefonten. Blir barnet urolig gjør det ingenting om dere går litt omkring med det.

Er det andre barn med i dåpsfølget må de gjerne tusle litt rundt i kirken under gudstjenesten, vi vet det kan bli lenge å sitte stille. Ta da gjerne av barnas sko. Noen kirker har også nett med diverse bøker og tidsfordriv til utlån bak i kirken.

Fotografering

Be gjerne én i familien eller dåpsfølget om å ta bilder, slik at resten av familien kan være tilstede i øyeblikket. Det er også mulighet for å ta bilder med prest og faddere etter at gudstjenesten er ferdig.