Hvorfor velge kirkelig konfirmasjon?

Konfirmanttiden er en tid for å tenke nye tanker, få nye opplevelser og kanskje få nye venner!

Hva er konfirmasjon?

Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant. Det forutsettes ikke noen bekjennelse fra konfirmantens side.

Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss og vil være en del av våre liv.

Temaer vi skal utforske sammen er:

• Hvor kommer jeg fra?
  • Hva skal jeg bruke livet til?
  • Finnes Gud?
  • Hvem er Jesus?
  • Vennskap og menneskeverd.
  • Sorg og glede.
  • Mote og mobbing.
  • Kjærlighet, seksualitet og samliv.
  • Miljø og rettferdighet.
  • Hvordan kan jeg bety noe for andre?

I konfirmanttiden er det tid og rom for å tenke og stille spørsmål. En tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre mennesker.

Leir

Ved siden av det som skjer av samlinger og gudstjenester, reiser vi også på Hektaleir på Lillehammer. Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere.

En konfirmanttid for alle

Alle har rett til en god konfirmanttid uansett funksjonsevne.

Er det behov for individuell tilrettelegging, ta kontakt med konfirmantansvarlig slik at vi kan finne de gode løsningene for dere.

Mer om hvordan konfirmanttiden er organisert på kan du lese i den enkelte kirkes lokale plan her

Jeg er ikke døpt – kan jeg konfirmeres?

Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er imidlertid en forutsetning for å bli konfirmert. Dette kan gjøres i løpet av konfirmanttida.

En viktig tid – et viktig valg! Velkommen som konfirmant i Kirkene i Nes.