A capella-konsert med Nes vokalensemble i Nes kirke

Ny-åpne kirker gir mulighet for flotte musikk- og kulturopplevelser igjen. Billettsalget er i gang til det som blir en mektig koropplevelse 14. mars.

Foto: Javier Berrocal Nathaly / Albatross Films AS

Velkommen til konsert

Vi er veldig glade for igjen å kunne invitere til konsert i Nes kirke etter flere måneder med nærmest stengte kirker!

Dette prosjektet skulle vi egentlig ha hatt i fjor – rett etter lockdown. Nå, 14. mars, kan vi endelig arrangere konserten. Publikum er sulteforet på gode musikk- og kulturopplevelser, og vi håper at dette blir en opplevelse som publikum sent vil glemme! Siden det lenge har bare vært tillatt å ha 10 personer inne i kirkene, flyttet vi arrangementet til Nes kirkeruiner, men siden det nå er anledning til å samles til opplevelser i kirkene legger vi derfor ut 100 billetter til denne konserten i Nes kirke!

Billetter

Billettpris: kr. 200,- pr pers.

Du kan også betale med VIPPS "i døra".

Nes vokalensemble

De profesjonelle vokalensemblene har dukket opp i de store byene i Norge de siste årene, og gitt publikum koropplevelser av høyeste kvalitet. Så da tenkte vi at vi ikke kan være dårligere i Nes! Flere profesjonelle sangere har Nes-tilknytning, enten ved at de kommer herfra, bor her, eller har sunget mye i bygda. Nes vokalensemble har fremtrådt tidligere også, men nå har vi utvidet ensemblet til 8 sangere som nå skal synge a capella!

Nes vokalensemble består denne gang av Trine Dishington Hansen og Lajla Marie Sydtangen, sopran, Daniel Sæther og Gro Bente Kjellevold, alt, Roar Berg og Stig Sydtangen, tenor, Christopher Pedersen og Bård Bratlie, bass. Det hele ledes av kantor Øyvind Sørum.

Program

Programmet kretser rundt koralen “Jesu meine Freude”, i tillegg til at vi har fokus på musikerslekten Bach. Mange kjenner til at Bachs sønner var komponister, men også de eldre generasjoner i familien Bach skrev fantastisk musikk. Vi i begynner med Bachs fars fetter Johann Michael Bach, og hans motett “Halt was du hast”, som bygger nettopp på denne koralen. Deretter blir det Brahms monumentale “Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen” som tar  opp Jobs spørsmål: Hvorfor lider jeg selv om jeg forsøker å være rettferdig for Gud? Dette er et av Brahms store mesterverk, og både tekst og musikk gjør dette til et gripende verk. Så følger den franske komponisten Francis Poulencs fantastiske påskemotetter fra 1938-39. Dette er noe av de ypperste som noen gang er skrevet for kor, og veksler mellom bunnløs fortvilelse og det overjordisk vakre.

I pausen blir det enkel servering!

Etter pause blir det motetten “Ich lasse dich nicht”, som vi ikke er helt sikker på hvem i familien Bach som har skrevet -  enten Johann Sebastian eller Johann Christoph.  Vi avslutter med Johann Sebastian Bachs fantastiske motett “Jesu meine Freude” som er den største og mest interessante av hans 6 motetter. I denne motetten, som har Romerne 8 som tekstlig utgangspunkt, demonstrerer Bachs sin suverene beherskelse av kombinasjonen mellom form og kontrapunkt.

En mektig koropplevelse venter alle musikkinteresserte!

Konsertene støttes i år av Norsk kulturråd, Creos vederlagsfond og Nes kommune. Vi tar forbehold om endringer/avlysning dersom smittesituasjonen endres.