Barokke perler i Nes kirke


Digital gratiskonsert med flotte musikere. Se den her!

Foto: Javier Berrocal Nathaly / Albatross Films AS

 

Her vil du få høre et utvalg av Händels kammermusikk som flere i dette ensemblet har fremført tidligere i Nes kirke. Ensemblet består av Trine Dishington Hansen fra Årnes og Guro Lødemel fra Jessheim, som begge synger sopran, blokkfløytisten Ruth Solveig Steinsland som har spilt mange ganger i Nes kirke, opprinnelig fra Haugesund, vår faste barokkcellist Anna Carlsen opprinnelig fra Skien, og kantor Øyvind Sørum!

 

Vi presenterer to av Händels tyske arier som ble skrevet i begynnelsen av 1720 årene, som er bortimot det eneste av vokalmusikk med tysk tekst. Videre en av hans flotte blokkfløytesonater, i tillegg til to italienske kantater. Det spesielle med disse to italienske kantatene fra slutten av 1730-årene, er at disse dannet grunnlag for flere av korsatsene i oratoriet Messias som han skrev et par år senere. Kantatene er lite spilt, men folk vil nikke gjenkjennende til mye av musikken allikevel.

 

God fornøyelse!

 

Sendingen starter kl.19.00 søndag 13. juni:

 

Ønsker du mer flott kirkemusikk? Gi en gave til innsamlingen til nytt orgel i Årnes kirke. VIPPS 508503. Vi takker for gaven du vil gi.
Tilbake
Del