Gjennomføring av vielser i koronatider

Å gifte seg er en stor begivenhet som ofte planlegges lang tid i forveien. Andre ganger ønsker man noe mindre og enklere, uten de store forberedelsene. Hos oss kan du booke både det store, flotte tradisjonsbryllupet og det lille, enkle, men minst like flotte, hverdagsbryllupet - i kirka.

Foto: Pixabay og Bo Mathisen

Hverdag og fest - hva velger dere?

Visste du at du kan gifte deg i kirka, i lunsjen på en onsdag, om du ønsker? Hverdagsvielser i kirka lar seg meget vel gjennomføre. Bare dere har prøvingsattesten i orden trengs det nesten ikke forberedelser. Vi tilbyr vielser i valgfri kirke tirsdag-fredag. Ta kontakt, så finner vi ledig tid.

Det tradisjonelle, store kirkebryllupet har løpende påmelding, også i koronatid. Våre faste vigselstider er lørdager kl. 13.00, 14.30 eller 16.00. Litt utfordrende kan det være å planlegge, med stadig endrede smittevernregler, men vi tar imot påmelding og gjennomføre også disse vielsene på en god og trygg måte. Er dere usiker på hvor mange dere kan regne med å få ha med på gjestelisten, ikke nøl med å ta kontakt.

Generelt om vielser i koronatid

Koronaviruset gjør at vi unngår store forsamlinger og holder avstand. Under gjeldende smitteverntiltak gjennomføres vielser i en seremoni med de deltakerbegrensninger som gjelder pr kirke. Se her for oppdaterte tall. Hold 1 meters avstand, husk håndvask/bruk av antibac og hold deg hjemme hvis du er syk. Dersom tiltakene strammes inn eller mykes opp vil vi følge etter med tilsvarende justeringer og oppdaterer nettsidene underveis.

Seremoniene gjennomføres med vanlig vielsesliturgi. Liturgien og personlige valg for seremonien, gjennomgås i vigelsesamtalen hvert par skal ha med sin prest. Vi gjennomfører vigselssamtalen i den aktuelle kirken hvert par har valgt, ett og ett par.

Våre ansatte sørger for nødvendig renhold både før og etter vigselssamtalene og før og etter vielsene.

Utsatt feiring

Mange har utsatt bryllupsfesten til senere. Det er fullt mulig å la fotograf filme vielsen for å kunne vise noe av dette i en senere feiring (bekostes av brudeparet). Det er også mulig å ha en velsignelse på et senere tidspunkt, når festen og feiringen kan holdes, for å ha en kirkelig tilknytning for både brudepar og gjester på den dagen feiringen skjer. Detaljer om dette avklares med prest og organist.

Ved spørsmål om vielser, ta kontakt med kirkekontoret på tlf. 66 10 49 30 / e-post: post@kirkenines.no