Gjennomføring av dåp i koronatider

Vi legger til rette for dåp i trygge rammer i en litt utrygg tid. Koronaviruset gjør at vi unngår store forsamlinger og holder avstand. Dåpen kan gjennomføres, bare litt annerledes.

"Koronadåp" i Fenstad ble en fin opplevelse for familien Jansrud. F.v. (bak) Julie Ruud-Røhne, prest Bjørg Elisabeth Oserud, Sofie Jansrud og Kennet Jansrud. Foto: Bo Mathisen

Hos oss kan dåpen skje både i den vanlige gudstjenesten, og i egne dåpsgudstjenester. Kapasiteten i den enkelte kirke og dåpsfølgets størrelse bestemmer hvor mange dåp vi kan samle i samme gudstjeneste. Se her for oppdaterte tall.

Bruk dåpspåmelding på vanlig måte, her. Opplys gjerne om hvor mange gjester dere blir i kirka ved påmelding.

Kirkeverten sørger for ekstra renhold mellom seremoniene og hjelper til med å anvise plasser.

Det er gjennomført flere såkalte "koronadåp" i våre kirker i løpet av 2020. Familien til Sofie på fem måneder hadde en flott opplevelse i Fenstad kirke i slutten av mars. Deres erfaringer fra dagen kan det leses om i eget intervju på den norske kirkes nettsider

Mange har utsatt dåpsfeiringen til senere. Hvis familien ønsker dåp med kun de nærmeste tilstede tilbyr vi «stadfestelse av dåp» i en senere gudstjeneste, for å kunne inkludere flere gjester i kirka på dåpsfeiringsdagen.

Ta da kontakt med kirkekontoret for mulige gudstjenester som kan passe med tidspunktet dere ønsker å ha dåpsfeiringen.