Jubileumskonsert Beethoven 250 - Øyvind Sørum 50 år!

Øyvind 50, Beethoven 250 og en stor uroppføring!

I oktober fyller kantor og pianist Øyvind Sørum 50 år, og det må feires! I år markeres også Beethovens 250 årsdag over hele verden, og det må vi også feire! Som om ikke det var nok, blir det også en stor uroppføring av et nytt spennende verk i Nes kirke!

Søndag 18. oktober kl. 19.00 inviterer vi til konsert i Nes kirke der Øyvind Sørum først skal spille suiten “Fra Gudbrandsdalen” av David Monrad Johansen. Dette er folkemusikkbearbeidelser av melodier fra Gudbrandsdalen skrevet på 1920-tallet.

Deretter skal Øyvind uroppføre komponisten Kjell Mørk Karlsens sonate nr. 2 “Via Crucis” som er tilegnet Øyvind! Kjell Mørk Karlsen er en av landets aller mest kjente og meritterte komponister. Sonaten, som er hans opus 200, beskriver korsveien, som i katolsk tradisjon er 14 stasjoner, der den troende kan betrakte veien som Jesus gikk til Golgata. Dette er et unikt verk som det ikke fines maken til i hele musikkhistorien, og det er ikke hvert år at det uroppføres en ny norsk klaversonate, og at det skal skje i Nes kirke er rett og slett en stor begivenhet!

I pausen blir det kaffe og marsipankake for både Øyvind og Beethoven!

Etter pause blir det Beethoven! Først “til Elise” som ikke trenger nærmere presentasjon, før Øyvind fremfører en av Beethovens største og festligste sonater, Waldsteinsonaten fra 1804. Beethovens 32 sonater er alle mesterverk som hver på sin måte viser komponistens genialitet. Waldsteinsonaten regnes som en av de beste og mest kjente sonatene og har en avslutning som alle pianister frykter!

Dette er konserten som du rett og slett bare bør få med deg! Nes kirke har god plass, og i disse coronatider er det trygt å gå på konsert i Nes kirke! Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Creos vederlagsfond og Nes kommune