Mozarts Requiem 2023


Har du lyst til å bli med på et spennende sangprosjekt? Nå har du sjansen, når kantor Tone setter i gang nytt korprosjekt i Årnes kirke.

Med et mektig og flott verk på blokka ønsker kantor i Årnes kirke, Tone Å. Henriksen å komme i kontakt med flere sangglade mennesker som kan tenke seg å bli en del av oppføringen av Mozarts requiem i 2023. Korøvelsene starter i slutten av mars, meld deg på nå!

 

Øvelser og gjennomføring av prosjektet

Det vil i all hovedsak bli øvelser ca. en lørdag i måneden, kl. 11-14 i Årnes kirke. Verket vil også bli oppført i Årnes kirke hvor det er fantastisk akustikk! Det koster 500 kr å bli med. Deltakere frå noter til odel og eie, samt mat på konsertdagen. 

Dersom du ikke kan delta på alle øvelsene fram til påsken 2023, finnes det øvingsfiler som man kan øve på hjemme. Det er altså ikke et krav om at man må være tilstede på alle øvelsene. 

 

Datoer for øvelser høsten 2022 er:

  • søn 21 aug kl.17-20
  • søn 4. sept kl.17-20
  • søn 2. okt kl.17-20
  • søn 30. okt kl.17-20
  • lør 19. nov kl.11-14
  • lør. 3 des. kl.11-14

 

For påmelding, registrer deg her: 

 

Prosjektet er tildelt midler fra Aktivitetsmidler for Kor (aktivtetsmidler.no) og Nes kirkelige fellesråd.

 

Om verket

Det var trolig Hertug Franz Walsegg zu Stuppach som bestilte verket i juli 1791. Hertugen ønsket å minnes sin nylig avdøde hustru og betalte 60 dukater i forskudd med løfte om mer når verket var ferdig. Mozart var på denne tiden syk og deprimert og ble besatt av tanken på at requiemet var et forvarsel på hans egen kommende død. Og slik gikk det. Mozart døde i 1791 med et uferdig requiem. Verket ble fullført av Josef Eybler og senere Mozarts elev Franz Xaver Süssmayer.

 

Verket varer i ca. 50min og har fire sangsolister pluss orkester. Requiem er en dødsmesse og er derfort tenkt sunget i forbindelse med påsken, med fremføring i slutten av mars 2023.

Tilbake
Del