Digital fasteaksjon

Koronautbruddet satte en stopper for fasteaksjonens dør-til-dør-aksjon med konfirmantene 31. mars. Men med digitale bøsser og VIPPS gjennomføres aksjonen likevel, og er allerede i gang. Bli med på en heldigital dugnad!

Hvert år arrangerer menighetene, med hjelp fra konfirmantene, Fasteaksjonen for og med Kirkens Nødhjelp.

Annerledes på grunn av korona

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon blir i år en heldigital bøssebæringsaksjon. 40 000 unge mennesker får ikke gått dør-til-dør på grunn av Koronaviruset. Akkurat nå prøver hele verden å beskytte seg og sine mot koronaviruset, men dessverre er det milliarder av mennesker som mangler de viktigste  verktøyene: såpe og rent vann.

I fjor samlet aksjonen inn 32 millioner kroner, et beløp som gir 160.000 mennesker varig tilgang til rent og trygt vann. La oss gjøre det samme i år!

Slik bidrar du

Menighetene oppretter digitale bøsser på facebook hvor alle som vil kan gi et bidrag. VIPPS til 2426 med valgfritt beløp fungerer også. Vi lenker til bøssene og legger ut etter hvert som de opprettes:

Auli menighets digitale bøsse

Ingeborgrud menighets digitale bøsse

Fenstad menighets digitale bøsse

Nes menighets digitale bøsse

Årnes menighets digitale bøsse

Du kan gi til valgfri menighet og til flere menigheter hvis du ønsker det - så mange ganger du vil. Klikk deg inn på hver enkelt "bøsse" for å gi til akkurat den. Vil du gjøre en ekstra innsats for fasteaksjonen kan du dele bøssene blant dine venner og følgere.

200 kr gir ett menneske tilgang på rent vann for resten av livet. Alle monner drar! Aksjonen avsluttes 31. mars.

Hva går pengene til?

Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige og marginaliserte lokalsamfunn. I tillegg jobber de med å bedre forvaltningen av vannressurser. Midler fra fasteaksjonen går blant annet til dette arbeidet. (https://www.fasteaksjonen.no/vaart-arbeid-med-vann/)