Konsert: Johannespasjonen av Bach i Nes kirke 10. mars


Vakker konsertopplevelse i Nes kirke med Nes vokalensemble, et barokkensemble, og kantor Øyvind Sørum som leder det hele fra cembaloet. Billetter i salg nå! 

 

Langfredag 1724 uroppførte Johann Sebastian Bach det første av sine store monumentale verk som satte en ny standard for kirkemusikken – en musikalsk fremstilling av Jesu lidelseshistorie etter evangelisten Johannes for orkester, kor og solister. 

 

Om verket

Johannespasjonen ble revidert flere ganger i Bachs levetid, og har vist seg svært slitesterk, Den fremføres hvert år over hele verden i fastetiden og består av store korsatser, uttrykksfulle arier, kjente koraler som bindes sammen av evangelisten som resiterer lidelseshistorien. Dette er noe av det aller ypperste som finnes av kirkemusikk. Johannespasjonen gjør Gud menneskelig slik at vi kan kjenne oss igjen i hans lidelse, likesom vi aner noe av den himmelske prakt – i dette verket kanskje mer enn i noe annet verk. 

For den troende er pasjonen en følelsesladd beskrivelse av Jesu lidelseshistorie, og den musikkinteresserte kan glede seg over noe av de flotteste ariene og korsatsene som Bach skrev! Dette to timers lange verket er også et kontroversielt verk, flere har ment at det bør omskrives, eller er for politisk – kom på konserten så skal du få høre mer! 

 

Lokale musikere i line up'en

Vanligvis hører man denne pasjonen med et stort kor, orkester og solister. Vi gjør en unik versjon i tråd med praksis hos Bach, med et kor på åtte sangere som også gjør solistpartiene, og et barokkensemble. I Nes vokalensemble synger som vanlig flere lokale sangere, i tillegg til andre profesjonelle sangere som ofte synger i Nes kirke. Det hele ledes som vanlig fra cembaloet av Øyvind Sørum. 

 

Øyvind Sørum jubilerer som konsertarrangør

Konserten er også en markering av at det er 20 år siden Øyvind Sørum startet med konserter i Nes kirke – i mars 2004 hadde han for første gang konsert i kirken med mezzosopranen Ingrid Dominique – som er en av sangerne på denne Johannespasjonen! 

Dette blir en unik mulighet til å høre et verk som knapt har vært fremført på Romerike før! 

 

Billetter

Billett a kr 300,- kan kjøpes her, eller ved inngangen. Merk at forhåndssalget av billetter stenger fredag 8. mars kl. 14.00. Etter dette kan billetter kun kjøpes ved inngangen før konserten. Dørene åpner kl. 18.30. Konsertstart kl. 19.00.

 

Kjøp billett

 

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Nes kommune 

  

Tilbake
Del