Ukens andakt


Her finner du siste "Ukens andakt", samt tidligere andakter for året.

14. februar - Fastelavnssøndag


Boller med krem er kjærlighet.

 

Gratulerer med Morsdagen til alle mødre og bestemødre og oldemødre! Gratulerer med dagen til alle bonusmødre og bonusbestemødre! Det er så mye kjærlighet i dere! Fortsett og slipp den løs!

Jeg heier også på alle dere som gjør noe ut av Valentinsdagen! Sett ord og handling på all den kjærlighet du kjenner og all den kjærlighet du lengter etter!

Det er ikke penga som rår, selv om noen tjener litt mer på akkurat denne helga!

Jeg har jo mistet alt mitt jordiske gods. Og vet med hele meg at selve livet er mye viktigere enn alt jeg eide av ting. – Selv om jeg selvfølgelig kjenner på savn av minner med alle tingene. Men nettopp i disse dager merker jeg hvor godt der er med alle direkte blikk og små og store ord av kjærlighet. - Og noen gaver som bekrefter nettopp det.

Fastelavnssøndag, morsdag og valentinsdag: for et kinderegg!

I kirken feirer vi også fastelavn, selv om det i år blir svært så spinkelt! Vi feirer livet, egentlig hver søndag – Jesu oppstandelsesdag!

Denne søndagen er den siste, før vi på onsdag har askeonsdag og fastetida tar til. Vi kristne har jo ikke den store, beviste holdning til faste som muslimene har med sin ramadan. Men det er stadig flere som gjør noen endringer i levesettet disse ukene fram til påske. Det kan hjelpe oss til å smyge oss litt nærmere hva det betyr at Jesus gikk lidelsenes vei mot Golgata og sin egen død.

Denne søndagen prøver Jesus å forberede disiplene sine på hvilken prosess som ligger foran han. Disiplene skjønner ikke mye av det han sier.

Her er et lite avsnitt av hva Jesus sa:

Nå er min sjel fylt av angst. Men skal jeg så si: «Far, frels meg fra denne timen? Nei, til denne timen skulle jeg komme. Far, la ditt navn bli herliggjort!» Da lød det en røst fra himmelen: «Jeg har herliggjort det og skal herliggjøre det igjen.»

Mengden som sto omkring og hørte dette, sa at det hadde tordnet. Andre sa: «Det var en engel som talte til ham.» Da sa Jesus: «Denne røsten lød ikke for min skyld, men for deres. Nå felles dommen over denne verden, nå skal denne verdens fyrste kastes ut. Og når jeg blir løftet opp fra jorden, skal jeg dra alle til meg.» Dette sa han for å gi til kjenne hva slags død han skulle lide.

God søndag i kjærlighetens navn!

- Bjørg Elisabeth Oserud, sokneprest

Tilbake